Return to Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda

Bemutatkozás

Körzeti óvodavezető: Sándor Edit

Általános óvodavezető helyettes: Vester-László Rozália

Alapítvány: „Vidám Bóbiták” Alapítvány – Adószám: 18931745-1-19

A Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda a város legnagyobb lakótelepén helyezkedik el. A házak zöme tízemeletes. Környékén – legnagyobb örömünkre – ma már egyre több az esztétikus zöld felület, játszótér és az olyan létesítmény, ahol a gyermekek mozgásvágyukat is kielégíthetik.

Az óvoda 1978-ban nyitotta meg kapuit, mint a város egyik legmodernebb, pavilon-rendszerű, óvodája, melyben ma tizenegy csoport működik. Óvodánk gyermek és felnőtt közössége 2018 tavaszán egy héten keresztül ünnepelte az intézmény 40. születésnapját (fotók a galériában). Jól felszerelt tornatermünk, só – szobánk és egyéni terápiákra (logopédia, fejlesztőpedagógiai, gyógypedagógiai ellátás) lehetőséget nyújtó helységeink ideális feltételeket nyújtanak a színvonalas nevelő munkához. Folyosós dajkánk: Csomai Andrea

Saját főzőkonyhánkkal biztosítani tudjuk a törvényi szabályozásnak megfelelő, háromszori étkeztetést. A táplálékallergiás gyerekekről a Bakony Gaszt Zrt.-től vásárolt készétellel tudunk gondoskodni. Az étrenddel, valamint az ételek minőségének megfelelésével szakképzett munkatársak segítségével minőségbiztosítás keretében foglalkozunk. Konyhai dolgozóink: Tokay Judit – vezető szakács, Grób Noémi, Horváthné Tóth Viktória, Baráné Tomkó Éva

Az intézmény épületei és tárgyi környezete a gyermekek biztonságát, kényelmét, egészségük megőrzését szolgálják, lehetővé téve fokozott mozgásigényük kielégítését. Az épületekhez fákkal, bokrokkal árnyékolt – mely a zajvédelem szempontjából sem elhanyagolható –, az uniós előírásoknak megfelelő eszközökkel felszerelt udvar tartozik, e tekintetben törekszünk az állandó bővítésre, fejlesztésre. Az eszközök karbantartása, állagmegóvása a VKSZ Zrt. munkatársainak közreműködésével történik. Karbantartónk: Tóth Gábor

A lehetőségekhez mérten igyekszünk az épületek külső és belső tereit a gyermekek számára még otthonosabbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé és esztétikusabbá tenni. A fenntartó önkormányzat mellett alapítványunk, támogatóink segítségével, valamint pályázati források felkutatásával is igyekszünk az udvar eszközállományának bővítését, fejlesztését megvalósítani. Természetesen mindezt a dolgozók, a szülők, támogatók kreativitása, felajánlásai, közös munkája egészíti ki.

Az engedélyezett maximális gyermeklétszám hat vegyes és öt homogén életkorú csoportban összesen 268 fő. A csoportokba való szervezés a beíratott gyermekek létszáma, életkora és lehetőségeinkhez mérten a szülők kérésének figyelembevételével történik.

Csoportok Engedélyezett

létszám

Csoportszervezési

forma

Csoportban dolgozó

felnőttek

Tátika csoport

(A/1)

26 fő vegyes életkorú Dósa Györgyné

Varga Beáta

Siffer Viktória

Búzavirág csoport

(A/2)

23 fő kiscsoport Ticzné Fenyvesi Zsanett

Gotthardt Krisztina

Kis Vuk csoport 23 fő vegyes életkorú Nagy Károlyné

Hévei Dóra

Sebestyén Ágnes

Orgona csoport

(C/5)

26 fő vegyes életkorú Kirschner Attiláné

Légman-Koltai Lilla

Mlaka Beáta

Delfin csoport

(C/6)

23 fő vegyes életkorú Csicsicsné Józsa Erika

Molnárné Oszvald E. Katalin

Dr. Inotai Gyuláné

Szuda Erika

Margaréta csoport

(D/7)

26 fő nagycsoport Csizmazia Szilvia

Csutáné Ihász Gabriella

Paorné Braun Katalin

Csipkerózsa csoport

(D/8)

23 fő kiscsoport Vester-László Rozália

Horváthné Nokta Krisztina

Kleska Lászlóné

Gyöngyvirág csoport

(E/9)

26 fő középső csoport Decsi Bettina

Molnár Erzsébet

Antman Ildikó

Buda Melinda

Nefelejcs csoport

(E/10)

23 fő nagycsoport Látos Jenőné

Ipi Diána

Czirákiné Takács Anasztázia

Tulipán csoport

(F/11)

26 fő vegyes életkorú Károlyfi Mariann

Németh Kriszta

Csertán Károlyné

Napraforgó csoport

(F/12)

23 fő vegyes életkorú Wirsinger Sándorné

Gelencsérné Bíró Bernadett

Polgár Erika

Latri Bouhouné Sándor Éva

A nevelőmunkát szakképzett óvodapedagógusok végzik, munkájukat pedagógiai asszisztens, dajka, logopédus, fejlesztőpedagógus segíti.

„… Itt mindenki tudós, mert mindenki figyel, és van, aki majd játszik, és sose nő fel,
de van, aki majd ír, és lesz, aki zenél, és van, aki majd bátran és okosan él…” (Nemes István)

Óvodánkkal kapcsolatban részletesebb felvilágosítással az intézményi nyílt napokon, az óvodai beíratás alkalmával vagy egyéb, személyes találkozás során szívesen állunk rendelkezésükre.

Szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket!