Sajátosságok

Nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, derűs óvodai légkör kialakítására, az élményekkel teli, vidám óvodai élet biztosítására. Célunk, hogy minden óvodásunk szívesen járjon óvodába és biztosítsuk a harmonikus személyiségfejlődésükhöz szükséges feltételeket. Pedagógiai Programunknak megfelelően kiemelten foglalkozunk a környezeti-, valamint az egészséges életmódra neveléssel. Saját tornatermünkben fokozott figyelmet fordítunk a testedzésre, mozgásfejlesztésre. A téli hónapokban só-szobánk rendszeres használatával törekszünk a a gyerekek körében gyorsan terjedő felső légúti megbetegedések megelőzésére. Sokat játszunk, barkácsolunk, mesélünk, verselünk, beszélgetünk a gyerekekkel. Óvodásaink játékos módon sajátítják el az iskolaérettséghez szükséges képességeket, készségeket.

A minél tartalmasabb, sokszínűbb, hatékonyabb óvodai nevelés biztosítása érdekében lehetőséget nyújtunk alapellátáson túli, egyéb tevékenységek igénybevételére a szülők és rajtuk keresztül a gyerekek számára:

  • logopédiai, gyógypedagógiai ellátás melyet a Pedagógiai Szakszolgálat és az EGYMI szakembereinek segítségével biztosítunk;
  • „Ovi-foci”, mely a Bozsik Program keretében valósul meg;
  • „Ovi-kori”, mely a Korcsolya- és Jégkorong Szövetség támogatásával zajlik;
  • “Ovi-torna” Árkovits Krisztina edző vezetésével (VTC);
  • “Ovi-jóga” Hévei Dóra gyermekjóga oktató vezetésével;
  • Úszás oktatás a Veszprémi Úszó Klub szervezésében;
  • “Így tedd rá!” táncos mozgásfejlesztés Légmann-Koltai Lilla óvodapedagógus vezetésével;
  • „Kid-rock” – Kid Rock And Roll SE szervezésében;
  • “Tücsök – torna” – Bóta Lili óvodapedagógus, mozgásterapeuta vezetésével;
  • Hitoktatás az egyházak szervezésében

1996 óta ebben az óvodában működik a városban egyedüliként, a Veszprémi Egyetemi Úszó Klub óvodás csoportja.

Kiváló kapcsolatunk van a környező iskolákkal, rendszeresen részt veszünk az óvodások számára szervezett rendezvényeiken. Szívesen látogatjuk a város kulturális programjait. Járunk színházba, moziba, bábszínházba, könyvtárba, kiállításokra, ismeretterjesztő, interaktív előadásokra. Gyakran szervezünk kirándulásokat és rendszeres látogatói vagyunk az állatkertnek is. A jeles napokhoz és óvodai hagyományokhoz kapcsolódó ünnepeinket óvodánk Kézműves Munkaközösségének szebbnél szebb alkotásai és Báb Munkaközösségének színvonalas előadásai, meghívott vendégeink, fellépőink és a szülők jelenléte teszi még színesebbé.

A Pedagógiai Program Munkaközösség koordinálásával óvodánk elnyerte az „Örökös Zöld Óvoda” címet.

A Gyermekvédelmi Munkaközösség programjainak köszönhetően az esélyegyenlőség megteremtésére irányuló munkánk sikeres, adománygyűjtő akcióikkal megmozgatják a teljes óvodai közösséget.

Óvodánkban magas színvonalú gyakornoki képzés folyik a pályakezdő óvodapedagógusok sikeres minősítésére való felkészítésének érdekében. A pedagógus, gyógypedagógus, pedagógiai asszisztens és dajka képzés területén szintén szakmai gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk.

A középiskolások számára évek óta lehetőséget biztosítunk a kötelező közösségi szolgálat teljesítésére.

Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-val évről évre támogatják alapítványunkat!  Kérjük Önöket, továbbra is éljenek ezzel a lehetőséggel! Köszönjük!

Óvodánk Alapítvány adószáma:

„Vidám Bóbiták Alapítvány”

18931745-1-19

Az Alapítvány számlaszáma:

73900085-10015892