Sajátosságok

Nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, derűs óvodai légkör kialakítására, a fokozatos beszoktatásra. Célunk, hogy gyermekeink szeressenek óvodába járni és fejlődésük biztosított legyen. Pedagógiai Programunknak megfelelően kiemelten foglalkozunk a környezeti neveléssel, valamint a környezetvédelemmel, továbbá a testi neveléssel, az egészséges életmódra neveléssel. Saját tornatermünkben már kiscsoporttól kezdve rendszeresen szoktatjuk csemetéinket a testedzésre. Intézményünkben só-szobát működtetünk, melynek rendszeres használatát minden óvodásunk igénybe veheti, rendkívüli pozitív hatása van a felső légúti megbetegedésekre és megelőzésére.

A minél tartalmasabb, sokszínűbb, hatékonyabb óvodai nevelés biztosítása érdekében lehetőséget nyújtunk alapellátáson túli, egyéb tevékenységek igénybevételére a szülők és rajtuk keresztül a gyerekek számára:

  • Logopédiai, fejlesztőpedagógiai, gyógypedagógiai ellátás, melyet a Pedagógiai Szakszolgálat és az EGYMI szakembereinek segítségével biztosítunk.
  • „Ovi-kori”, mely a Korcsolya- és Jégkorong Szövetség támogatásával zajlik.
  • „Ovi-torna” a Veszprémi Torna Club szervezésében.
  • Hitoktatás az egyházak szervezésében.
  • Néptánc oktatás – ifj. Lippert Ferenc néptáncos, a „Múlttal a Jövőért Egyesület” elnöke
  • „Kid-rock” – Kid Rock And Roll SE szervezésében.
  • Havonta egy alkalommal Maugli játszóház látogatása.

Rendszeres kapcsolatot tartunk fenn az egészségügyi szolgálatokkal, a szakszolgálattal. Kiváló kapcsolatunk van a környező iskolákkal, nagycsoportosainkkal rendszeresen járunk különböző rendezvényekre. Részt veszünk a város kulturális programjain. Járunk színházba, moziba, bábszínházba, könyvtárba, kiállításokra, ismeretterjesztő, interaktív előadásokra. Gyakran szervezünk kirándulásokat és rendszeres látogatói vagyunk az állatkertnek is. A jeles napokhoz és óvodai hagyományokhoz kapcsolódó ünnepeinket óvodásaink és pedagógusainak szebbnél szebb alkotásai és Báb Munkaközösségének színvonalas előadásai, meghívott vendégeink, fellépőink és a szülők jelenléte teszi még színesebbé.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Pedagógiai Program Munkaközösség koordinálásával 2013-ban a helyi óvodák közül elsőként elnyertük a “ZÖLD ÓVODA ÖRÖKÖS” tagsági címet. Ezért is szervezünk „visszatérő” kirándulásokat ősszel és tavasszal pl. a Gulya dombra, Balatonra, Zircre.

Már hagyományossá vált, hogy a piacon található lángossütő tulajdonosa Jutka néni, minden évben tavasszal megvendégeli az összes gyermekünket lángossal, palacsintával, üdítővel.

A Gyermekvédelmi Munkaközösség programjainak köszönhetően az esélyegyenlőség megteremtésére irányuló munkánk sikeres, adománygyűjtő akcióikkal megmozgatják a teljes óvodai közösséget.

A pedagógus, gyógypedagógus, pedagógiai asszisztens és dajka képzés területén szakmai gyakorlati képzési lehetőséget biztosítunk.

A középiskolások számára évek óta segítjük a kötelező közösségi szolgálat teljesítését.

Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik 2017.évi személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlották alapítványunk számára! Felajánlásuk 123.220.- Ft támogatást jelentett. Kérjük Önöket, továbbra is éljenek ezzel a lehetőséggel! Köszönjük!

Óvodánk alapítványa és adószáma:

„Szemünk Fénye Alapítvány”

18926284-1-19

Az alapítvány számlaszáma:

73200127-10011427